Saturday, 16 May 2015

SEGMEN : blogwalking sebelum Ramadhan bersama Ayuinsyirah



Wah..segmen untuk Ramadhan sudah dibuka daripada Cikgu Ayu..marilah sama - sama kita join untuk mengeratkan silaturrahim date tamat sebelum 8/6/2015 ya.. sebelum 10pm.

Enjoy di Icescape Ice Rink (IOI Putrajaya)

Wah....nervous - nervous. Setelah sekian lama teringin nak main ice sketing akhirnya si An nie ajak main. Alang - alang ajak main dengan relanya main ja la..bukan ape Michi rasa dah tua sangat nak main benda - benda gini (ha2 budget dah tua ya). Mana taknya yang ramai dok luncur - luncur terdiri daripada kanak - kanak dah remaja and budak Uni.

Oleh kerana minat dengan aktiviti macam gini, Michi rasa macam excited la pulak plus pulak ada orang nak belanja kan..


Nie picture kaunter tiket. Alamak terambil gambar couple nie la pulak..he2


Nie harga price untuk main aktiviti nie. If nak berjimat, Michi cadangkan lebih baik bawa sarung tangan sendiri if ada dan juga stokin siap - siap. Fuh nasib baik Michi ada bawa stokin..


 Nie kasut yang Michi dan si An pakai


Budak - budak sangat friendly. Michi rasa masa start nak luncur tue dah jatuh banyak kali sampai sakit bontot..ha2..ada budak siap tanya kakak ok ker siap tolong ajar lagik gitu..malu den bab jatuh pulak dah macam buah nangka la pulak..ha2..





Nie picture kasut Michi la ye..ha2 tetiba nak eksen sikit...



Apa - apun the best la..lain kali boleh ajak housemate main Ice Sketing nie lagi..

Melahap di Penyet Express IOI Putrajaya

Assalamualakum you olss...aik camner pulak Michi terfikir nak buat tajuk entri cam tue yer..ha2...oklah direct to the point jer lah yer..

Semalam Michi pegi IOI Putrajaya sesaja jalan - jalan degan somebody nie..kiranya nie kali ke -2 la dengan orang nie..he2  Michi panggil dia An jer..konon - konon satu hari nie dia akan belanja Michi la kan sempena ape? nanti Michi akan ceritakan pada next entri yer...

Selepas berdansa sekejap, eh berdansa pulak..ha3...lepas main ais keating kat IOI Putraya perut pun dah terasa lapar bebenor..oleh kerana sebelum nie Michi penah makan dekat foodcourt level paling atas Michi rasa macam x best la pulak sedap kurang sedap.

Jadiknya, Michi ajak si An nie gi makan dekat Express Penyet. Alang - alang dah teringin nak makan ayam penyet kitaorang pun pegi ja la makan kat situ.


Antara menu - menu yang disediakan.


Nie set Michi pilih Set C Lele Penyet (Catfish) / si An pulak order Set A Ayam Penyet (Chicken). Picture before makan yer.


Nie air Milo Dinasour and Happy Soda (tak pastila pulak kenapa nama air letak nama macam tue)


Nie picture after makan..nampak tak betapa pelahapnyer Michi..lincin makan sedap sampai menjilat jari...OMG (tak buat ok..kat rumah jer boleh buat) ha..ha.. Si An pon ckap kata sedap.


Harga nie ha tengok resit, bagi Michi untuk dua orang oklah berbaloi - baloi lagipun memang sedap pun..



Kat mana nak cari? nie Michi sertakan alamat dan juga cawangan - cawangnya. 

Michi bagi rate 9/10 bintang. Kepada sesaper yang berjalan di IOI Mall boleh la singgah yer..tak rugi pun mencuba.Thank to An sebab belanja makan lunch kali nie...la..la..la..

Hadiah from London

Hooyee...Michi dapat hadiah dari LOndon..thank to my housemate Syuhada walaupun kecik ja ahaks... (lebih -lebih pulak Michi ya) orang dah kasi buah tangan ambik ja la...ha2..Michi dapat tabung coin.

Lepas nie boleh lah simpan syiling hari - hari ataupun syiling dari negara - negara luar (pengumpul coin la katakan) padahal x seberapa pon.he3


Housemate Michi kasi hadiah nie sebab dia pegi bercuti lebih kurang 10 hari ke Paris dan London..Michi pun tumpang gembira la. If Michi nak pegi pun erk fikir banyak kali jugaklah. Takper - takpe insyallah kalau ada rezeki dapat jugak Michi kesana nanti..


Cantik kan Tabung Telephone duit syiling

Selamat Hari Guru 16 Mei 2015

Assalamualaikum semua...walaupun terlambat sehari, Michi nak ucapkan selamat Hari guru kepada guru - guru diluar sana, sahabat- sahabat (Fadil, Mazlinda and Farihah) tak lupa luga kepada my sister kak Long & abang Long, semalam hanya sempat call sahaja untuk wish.

Jasamu ku kenang selalu.