Sunday, 21 September 2014

1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

Antara Hadian2nya adalah:-

1. RM 100 x 1

2. Dress labuh x 2 - By 7teencollection

3. Beats MP3 Player x 6

4. Gelang Mutiara x 1- By Blogger Miss Boo

5. 1 Shirt ( Short/Long sleeves) x 1

Sila lah KLIK SINI untuk join..Gud Luck

MiniGiveaway #3 by Ayie Atiqah

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Jom ramai-ramai meriahkan Minigieaway by Ayie Atiqah...boleh KLIK DISINI.

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Unta 6.8 juta

Fuh mahalnya harga unta sekarang ya...

Riyadh: Seekor unta baru-baru ini dijual dengan harga SR8 juta (RM6.8 juta) di sini, antara yang tertinggi pernah dicatatkan di negara itu.Unta muda itu dijual oleh tuannya, Alian Rashid Al Tuhaimi kepada Saleh Brak Al Rashidi, dua pemilik ladang unta terkenal di Arab Saudi. Laporan akhbar Sabq, unta itu dari baka yang sukar didapati.

“Ia mendapat harga paling tinggi tahun ini dan antara yang paling tinggi dibayar untuk seekor unta Arab Saudi,” lapor akhbar itu.

Urusan jual beli itu dilakukan menjelang pertandingan ratu cantik unta yang akan diadakan di negara itu bulan depan. - Agensi

Sumber : Mingguan Metro

Ketagih makan daging kucing

Andernach (Jerman): Seorang lelaki Vietnam di Jerman yang mengaku membunuh, memanggang dan memakan kucing jirannya hairan mengapa dia menjadi sasaran kemarahan pencinta haiwan.

“Apa salahnya makan kucing,” kata Tran Qui selepas dia ditahan kerana memanggang seekor kucing bernama Mungo milik seorang pesara tempatan.Kini, pemilik kucing di Andernach di Rihneland terpaksa mengurung haiwan peliharaan masing-masing selepas Qui disyaki membunuh dan memakan 30 kucing yang hilang sejak beberapa bulan lalu. Seorang jurucakap polis berkata: “Dia memasak haiwan itu di luar rumah. Mungkin sudah menjadi budaya Asia memakan daging kucing. Tetapi di Jerman, ia tidak boleh diterima.”

Seorang penduduk, Christina Sarwatka berkata, 30 kucing hilang baru-baru ini. “Saya tidak akan biarkan kucing saya keluar lagi. Saya bimbang dia akan dimakan oleh lelaki itu,” katanya.

Qui, bapa lima anak, tinggal di bandar itu sejak dua tahun lalu dan berkata, dia merindui ‘masakan Vietnam.’ “Kerana itu saya masak daging kucing dan memakannya,” katanya.- Agensi

Sumber : Mingguan Metro